Välj en sida

Textlabbet, kurs för dig med skrivarprojekt

Här är distanskursen för dig som vill skriva skönlitterärt. Under en eller två terminer får du rikta all din energi på skrivandet, med massor av lärarhandledning och respons från kurskamraterna. Eftersom kursen är studiemedelsberättigad, så behöver du inte oroa dig för inkomster under kursens gång.

Kursen är främst för dig som skriver manus till en roman, novell eller diktsamling men i undantagsfall tar vi även emot deltagare som skriver dramatik.

Innehåll

Kursen ger dig gott om egen skrivtid, och du får respons från både kursdeltagare och lärare. Vi arbetar digitalt i responsgrupper med 4-5 personer där vi läser varandras texter och ger konstruktiv kritik. Du skriver i 2,5 vecka och lägger sedan en vecka på att läsa en kurskamrats text. Därefter ger vi respons till varandra. Gruppens handledare ger individuell respons till var och en i gruppen.

Kursen innehåller nätsamtal och digitala författarmöten, samt digitala möten med kurskamrater och handledare. Varje termin har två obligatoriska tvådagarsträffar som sker digitalt.

Antagning

Du ansöker genom att fylla i ansökan här på webben, och med ett personligt brev och ett textprov på 5-10 sidor. Bifoga även personbevis, ditt högsta studieintyg och intyg från andra eventuella skrivarkurser som du gått. Det är en fördel om du har viss erfarenhet av att ge textkritik. Bilagorna skickas digitalt till info@bona.nu.

Anpassade studier

Bona har ett genomgående digitalt arbetssätt. Vi strävar efter att allt innehåll ska finnas digitalt ifall att du skulle behöva repetera eller studera hemifrån. Vi vill underlätta för dig som deltagare att nå dina mål, utefter dina och våra förutsättningar.

Efter kursen

När kursen är klar har du kommit en god bit på vägen med ditt projekt, eller så är du rentav färdig. Kanske ännu viktigare är att du är säkrare på dig själv och ditt projekt. Nu är du redo för nästa stora kliv med ditt skrivande!

 • Ansökningstid: 15 maj 2024
 • Nästa kursstart: 19 augusti 2024
 • Kurslängd: 1 - 2 terminer
 • Studietakt: 100%
 • Studiemedelsberättigad: Ja
 • Deltagaravgift:  300 kr per termin (Avgift för studerandeförsäkring, studiematerial/kopior och studieresor.)
  Kostnader för resa och logi vid möten tillkommer.
 • Kontaktperson:
  Gertrud Hellbrand
  070-419 58 08

Terminstider:

Vår 2024: 22 januari – 7 juni
Höst 2024: 19 augusti – 10 januari 2025