Välj en sida

Studieförberedande allmän kurs (grundskolenivå)

Detta är kursen för dig som vill bli bättre på på svenska. Du lär dig att att prata, läsa, skriva och förstå svenska i praktiken. Målet med kursen är att du ska bli bra på att studera, för att till exempel gå allmän kurs. Dessutom har du roligt och träffar nya vänner.

Innehåll

Du får lära dig att använda svenska för studier, arbete och i vardagslivet. Vi läser faktatexter och skönlitteratur, och lyssnar på radioprogram för att bli bättre på att förstå talad svenska. Kursen hjälper dig också med vardagsspråk och slang, så att du kan prata på ett avslappnat sätt.
Mycket tid läggs på att skriva sammanfattningar och redovisningar, men även personliga brev och andra slags typer av texter.

Du får också lära dig:
– många svenska ord
– att tala till en grupp, och att läsa upp en text högt
– tekniker för att studera på gymnasienivå
– om det svenska samhället

Du behöver inga förkunskaper

Varje deltagare har olika bakgrund och kan olika mycket svenska, och det är helt okej. Undervisningen anpassas efter din nivå. Du behöver inte ha gått på SFI för att gå kursen. Det viktigaste är att du verkligen vill lära dig svenska.

Efter kursen

När du är klar med kursen är du redo för arbete, yrkesutbildning eller allmän kurs på folkhögskola. Du kan läsa material, skriva med god svenska, diskutera, och vara en aktiv deltagare på alla lektioner. Du kan också använda dina nya språkkunskaper för att söka arbete.

 • Terminstider:
  Höst: 17 aug - 18 dec 2020, lov v44
  Vår: 4 januari - 11 juni 2021, lov v 8, v 14
 • Ansökningstid: Du kan söka till kursen när du vill efter 15 september 2020. Vi behandlar ansökningar i den ordning de kommer in.
 • Studietakt: 100%
 • Längd: 1-4 terminer
 • Studiemedelsberättigad: Ja
 • Deltagaravgift:  600 kr
 • Kursansvarig:
  Mikael Vinberg
  072 – 580 63 86