Välj en sida

Digitala spel och community management

Det här är utbildningen för dig som vill lära dig om digitala spel, spelkultur och community management. Kanske vill du jobba i spelbranschen, eller behöver bättre koll på spelkulturen och digitala kulturformer i ditt nuvarande jobb. Här får du en bred utbildning med de mest relevanta ämnena. Utbildningen ges på halvtid under ett år och görs i nära samarbete med spelbranschen. Vi jobbar med verkliga projekt med lärare från branschen, och du kommer göra ett praktiskt case på ett spelbolag eller liknande. Vi ger dig kunskap om projektledning, eventbudget, digitala events, och att jobba med community och skapa grunderna i digitala upplevelser. En viktig del i utbildning är diskussionerna kring sociala hållbarhetsfrågor och värderingsarbete i spelindustrin.

Vem du är

Utbildningen passar dig som är intresserad av digital spelkultur, vill jobba i spelbranschen eller behöver fylla på med kunskap om digitala spel och kulturen. Till exempel om du jobbar med unga och behöver bättre förståelse för spelens roll i deras liv. Eller så är du någon helt annan – alla är välkomna!

Praktisk information

Utbildningen är på distans och genomförs digitalt. Alla deltagare ska ha webbkameran på under föreläsningarna. Om du inte har kamera på datorn får du låna av oss.

Antagning

Sök genom att fylla i ansökan här på webben och skicka med ett personligt brev där du berättar varför du vill gå utbildningen.

Samarbete med Female Legends

Vi gör utbildningen ihop med communityt Female Legends, som är en ideell förening med fokus på att stärka kvinnor och icke-binära inom e-sport och gaming. De har lång erfarenhet av att jobba med inkluderande nätverk och digitala events.

Vad kan du efter kursen?

Efter kursen har du en bra grund för att söka jobb i spelbranschen, kanske som community manager. Du som behövde fylla på med kunskap har fått en ökad förståelse och kan arbeta mer med de nya digitala kulturformerna i ditt befintliga jobb.

 

 • Ansökningstid: löpande till kursstart
 • Nästa kursstart: 15 augusti 2024
 • Kurslängd: 1 år
 • Studietakt: 50%
 • Studiemedelsberättigad: Ja
 • Deltagaravgift:  600 kr per läsår
  (Avgift för studerandeförsäkring, studiematerial/kopior och studieresor.)
 • Kontaktperson:
  Nicole Kjellberg

Terminstider:

Vår 2024: 8 januari – 7 juni
Sportlov v 8, påsklov v 14

Höst 2024: 15 augusti – 19 december
Höstlov v 44