Välj en sida

Digitala spel och community management

Är du intresserad av digitala spel och spelkultur? Då är Digitala spel och community management en kurs för dig! Vi orienterar dig i spelens värld och ger dig en grund för att arbeta med digitala upplevelser, spelkultur och den community-verksamhet som har vuxit sig stark i spelvärlden. Du får bland annat lära dig hur du bygger upp och jobbar med ett community och hur du arrangerar digitala event. Utbildningen är en termin och ges på distans, i nära samarbete med spelindustrin.

Vem du är

Du är intresserad av digital spelkultur och vill jobba i spelbranschen. Kanske är du aspirerande community manager, kanske är du fritidsledare och vill jobba mer digitalt i din verksamhet. Kanske är du en ideell ledare som vill fördjupa dig i digitala upplevelser och förstå den hobby som blir en allt större del av ungas vardag. Eller så är du någon helt annan! Vi uppmuntrar sökanden från olika bakgrunder men med en sak gemensamt – ett brinnande intresse för spel och den digitala kulturen.

Innehåll

Kursen ger dig grundläggande kunskaper inom bland annat projektledning och ledarskap, nätverk och community-skapande, eventplanering, marknadsföring och grunderna i skapandet av digitala upplevelser. Vi diskuterar även sociala hållbarhetsfrågor och värderingsarbete relaterade till spelindustrin och spelkultur. Under kursen jobbar vi med verkliga projekt och många av dina lärare kommer från spelindustrin, med stor erfarenhet av spel och spelkultur.

Antagning

Du ansöker genom att fylla i ansökan här på webben, och med ett personligt brev där du berättar varför du vill gå utbildningen.

Efter kursen

Efter kursen har du en bra och grund för att arbeta med digitala upplevelser, spelkultur och digitala communityn. Antingen i spelindustrin eller i ditt befintliga arbete i en annan bransch. Du har också fått breda kunskaper för att planera och genomföra digitala event. Nu kan du ge dig ut och söka jobb som exempelvis Community Manager eller arbeta mer med de nya digitala kulturformerna i ditt befintliga yrke.

Vi ger kursen i samarbete med Rainy Lab och communityt Female Legends. Rainy Lab arbetar aktivt med att utveckla och sprida de digitala kulturerna, med ett särskilt fokus på digital spelkultur.Female Legends är en ideell förening med fokus på att stärka kvinnor och icke-binära inom e-sport och gaming. Vi har lång erfarenhet av att jobba med inkluderande nätverk och arrangemang.

I en intervju med SVT berättar kursledare Sarah Fagerström och en av kursen elever Nicole Kjellberg mer om kursen. Här ser du hela intervjun. 

 

 • Terminstider:
  Höst: 21 09 06 - 22 01 12
  Vår: 22 01 24 - 22 05 27
 • Ansökningstid: Löpande, senast 15 december. Vi behandlar ansökningar i den ordning de kommer in.
 • Studietakt: 100%
 • Längd: 1 termin
 • Studiemedelsberättigad: Ja
 • Deltagaravgift:  300 kr per termin
  (Avgift för studerandeförsäkring, studiematerial/kopior och studieresor.)
 • Kontaktperson:
  Sarah Fagerström
  070 4437066