Välj en sida

Allmän kurs

Allmän kurs är för dig som vill ha gymnasiekompetens för att söka jobb eller studera vidare. Men på Bona är det mycket mer än så. Vi vill hjälpa dig att hitta nya möjligheter i livet, och stärka dig i din tro på att du klarar av det.

Hos oss känner du dig aldrig utanför. Vi arbetar som kamrater i en grupp, och ställer inte en massa krav på varandra. Tillsammans tar vi reda på saker och ting och så länge som du är närvarande, så fixar vi det här.

Innehåll

Bona fungerar inte som den traditionella skolvärlden. Vi har varken läxor eller prov. Dagarna är korta (14.30 som senast). Här finns inte färdiga läroböcker som alla plöjer igenom på samma vis utan du kan själv välja vad du vill fokusera på och få den hjälp som just du behöver. Grundidén är att få gymnasiekompetens och vill du mer än så, så hjälps vi åt så att du når dit. Hos oss är det inte fusk att hjälpa sina kamrater, som i den traditionella skolvärlden.

Vi jobbar mycket med teman som kopplar ihop ämnena så att det blir roligare och mer effektivt. Det kan vara stora teman som ett helt land eller små saker som en kopp kaffe. Varje tema täcker naturkunskap, samhällskunskap, historia, geografi och religion. Övriga ämnen (svenska, engelska och matematik) läser vi som enskilda ämnen.

Vi pratar också mycket om hur samhället fungerar, och vad du och vi kan göra för att förändra det.

 

Många vill faktiskt ännu mer efter kursen än vad de ville innan!
Peter Ragnarsson, kursansvarig

 • Terminstider:
  Vår: 2 jan - 4 juni, 2020, lov v8 och v15.
  Höst: 17 aug - 18 dec 2020, lov v44
 • Ansökningstid: löpande kontinuerlig antagning
 • Studietakt: 100%
 • Längd: 1-3 år
 • Studiemedelsberättigad: Ja
 • Deltagaravgift:  600 kr per läsår
  (studerandeförsäkring, studiematerial och kopior)
 • Kursansvarig:
  Peter Ragnarsson
  072 – 580 63 89