Välj en sida

1990 var Victoria Nilsson 19 år ”gammal” och gjorde praktik här på Bona. När hon var klar med gymnasiet så fick hon anställning direkt och sedan dess har hon faktiskt varit kvar här. Hon är den som varit här längst!

– Jag kommer ju aldrig härifrån, skrattar Victoria.

Men om ni tror att hon gjort samma sak i 29 år, så tror ni fel. Hon började i köket (när Bona hade internat och lagade mat till deltagarna) och började hjälpa till med städningen för att sedan bli kontorsvaktmästare. Hon tog bland annat hand om post, ansökningar, inköp, fastighetsskötsel och städ.

För fyra år sedan, 2015, började Victoria på expeditionen där hon jobbar idag. Det handlar ofta om ekonomi och ansökningar, men också en hel del annat. På många sätt är hon något av en spindel i nätet, som har koll på det mesta som händer här.

– Innan jag började på expeditionen så hade jag knappt använt en dator. Men de vågade satsa på mig ändå, och det är jag väldigt glad för. Det är ju lite så på Bona, att man förväntas vara flexibel. Vi vill alla det bästa för Bona och då rycker man in där det behövs, oavsett om det handlar om att städa eller att hålla en lektion för en kollega som blivit sjuk. Det gillar jag med Bona, den här helhetssynen, säger Victoria och nämner vår skapande lokalvårdare Kenny och vaktmästaren Garo som kan flera språk och hjälpt till med flera kurser.

Under åren har Victoria sett många förändringar. En stor sådan var när Bona slutade med internatet för att bli en dagfolkhögskola. Men hon tycker aldrig att Bona har slutat förändras.

– Skolan idag ser ju inte ut som den gjorde för fem år sedan. Det ändrar sig hela tiden och därför är det fortfarande intressant att vara här, nästan 30 år senare. Och jag måste säga att vår rektor Anneli har gjort mycket gott för skolan sedan hon började, säger Victoria.