Välj en sida

I veckan släpptes ännu en bok som växt fram i Textlabbet här på Bona. Boken heter Underströmmar och är en psykologisk thriller skriven av Annika Widholm, som gick Textlabbet 2013. Vi växlade några ord med henne om nya romanen och hennes tid på Bona.

När Annika började på Textlabbet hade hon redan publicerat flera böcker för barn och ungdomar. Hon hade även gått några skrivkurser, och kände att hon ville prova Textlabbet för att skriva sin första bok för vuxna.

– Det var bra med deadlines, träffar och någon att bolla manuset med. Vi skrev alla inom olika genrer och ofta kunde jag få flera förslag på en och samma text. Det var nyttigt att få lära sig att kunna ta till sig konstruktiv kritik, men utan att ändra för mycket. Berättelsen får ju inte tappa sin röst och sin kärna. Det där med att kunna ta respons på rätt sätt har jag sedan haft stor nytta av när jag arbetat med förläggare och redaktörer.

För Annika fungerade Textlabbet som en blandning av utbildning och en skrivarcirkel.
– Textlabbet var en möjlighet att träffa andra skrivande människor och få stöd i manusutvecklingen. Deltagarna delades in i mindre grupper där man sedan läste och diskuterade varandras texter.

Underströmmar handlar om Sandra som kommer till förskolan för att hämta sina båda barn och upptäcker att de inte är där. Först tror hon att det har blivit ett missförstånd, men när hon inte lyckas få tag på sin man eller någon annan som vet var hennes barn är växer paniken och hon kontaktar polisen. Gradvis går den svåra sanningen upp för henne – att hon själv på något sätt är orsak till att barnen är borta.

Läs mer om Underströmmar här.