Välj en sida

Studiemotiverande folkhögskolekurs

Detta är kursen för dig som vill studera vidare, men saknar gymnasieexamen eller grundläggande högskolebehörighet. Tanken är att motivera dig till att läsa vidare efter kursen. Du får stöd och hjälp hela vägen, och hela 9 av 10 deltagare väljer faktiskt att studera vidare efter kursen.

Innehåll

Du börjar kursen i en liten grupp, men du får snabbt träffa de som läser allmän kurs så att du kan komma in i gemenskapen. Som vanligt på Bona så anpassas undervisningen till dina förutsättningar och drömmar. Vi fokuserar på samhällskunskap, svenska, engelska och matematik, men vi gör det på ett annorlunda sätt. Här läser vi i teman, vilket gör det både roligare och mer effektivt än i den traditionella skolvärlden.

Förutsättningar

Vi gör kursen på uppdrag av Arbetsförmedlingen, och det är hos dem som du gör en ansökan till kursen. De kan också ge dig utvecklingsersättning eller aktivitetsstöd under kursen, istället för studiemedel via CSN.  För att söka kursen behöver du vara minst 16 år och inskriven som arbetssökande på Arbetsförmedlingen. Dessutom saknar du gymnasieexamen eller grundläggande behörighet till högskoleutbildning.

Anpassade studier

Bona har ett genomgående digitalt arbetssätt. Vi strävar efter att allt innehåll ska finnas digitalt ifall att du skulle behöva repetera eller studera hemifrån. Vi vill underlätta för dig som deltagare att nå dina mål, utefter dina och våra förutsättningar.

Efter kursen

Det är som sagt 9 av 10 deltagare på den här kursen som väljer att fortsätta studera. Sköter du din studietid så garanterar vi dig en plats på allmän kurs, där du kan fortsätta att läsa med samma typ av stöd och hjälp från lärarna.

  • Ansökningstid: Du kan söka till kursen när du vill och ansökan görs via Arbetsförmedlingen.
  • Studietakt: 100%
  • Längd: 13 veckor
  • Studiemedelsberättigad: Nej
  • Etableringsersättning ges via Arbetsförmedlingen.
  • Kontaktperson:
    Jennie Carlsson
    072-580 63 78