Välj en sida

Visst har det hänt mycket under de 100 år sedan kvinnlig rösträtt infördes i Sverige. Men det är fortfarande mycket kvar att göra! Vi spenderade kvinnodagen förra fredagen med att prata om hur det är att vara kvinna idag, 2019.

Efter en gemensam samling i vårt fik, Coopet, möttes vi i fem smågrupper för att titta på filmer som deltagarna i kvinnokursen har gjort. Filmerna handlade om makt, könsstympning, yttrandefrihet och näthat, drömmar om framtiden och kvinnors rättigheter i världen. Det blev några väldigt livliga diskussioner i smågrupperna och många spännande perspektiv lyftes fram! Här är några exempel från sammanställningen som vi gjorde med Mentimeter-appen.

Under fikat samlades vi i Coopet igen och fick lyssna till körsång från deltagarna i vår nyaste kurs, Körskola för kvinnor. Givetvis var det kvinnotema på sångerna och det var mycket uppskattat. Vi bestämde direkt att det numera är en tradition att de kommer och sjunger på temadagar och avslutningar!

Körsången följdes av fantastiska tårtor som deltagare från flera kurser hade bakat. Både vackra och goda! Ett mycket uppskattat fika och inte en stol var ledig i Coopet!

Sedan var det dags för Helene och Johanna som sjöng och spelade, bland annat klassikern Vi måste höja våra röster. Rektor Anneli tackade till sist alla som gjort det här till en bra dag, och några av oss fortsatte sedan att uppmärksamma kvinnodagen på annat håll i Motala.