Välj en sida

Kvinnokurs

Här är kursen för dig som är kvinna och har svenska som andraspråk, och som vill lära dig mer om det svenska språket och samhället. Tanken är att ge dig styrka och tro för att bli mer delaktig i samhället och att se nya möjligheter i livet. Tillsammans hittar vi vägar framåt.

Innehåll

Vi utgår alltid från dina erfarenheter, så att du kan lära dig på det sätt som passar dig bäst. Precis som i andra kurser på Bona, så läser vi ofta i teman. Det är ett roligt sätt att lära sig om hur samhället fungerar (samhällskunskap) där du kan fokusera på det som du tycker är intressant.

Förutom samhällskunskap läser vi svenska, matematik, datorkunskap och naturkunskap. Det är viktigt att må bra och ha roligt för att kunna lära sig saker. Därför ingår också röst och rörelse, musik, skapande, friskvård och hälsa i kursen.

Vi arbetar ofta i mindre grupper och du får läsa, skriva och diskutera. Du får träna på att säga vad just du tycker, och uttrycka dina åsikter inför andra.

Efter kursen

När du är färdig med kursen så kan du mer svenska och vet mer om hur samhället fungerar. Vi tror också att du har fått idéer om vad du vill göra i framtiden, och att du vågar satsa på dig själv. Din tid efter kursen är viktig för oss, och vi hjälper dig gärna att göra en plan för framtiden. Kanske är det att läsa på SFI eller en annan utbildning, eller så kanske du vill skaffa en praktikplats eller ett arbete.

 • Terminstider:
  Vår: 2 jan - 4 juni 2020, lov v8 och v15
  Höst: 17 aug - 18 dec 2020, lov v44
 • Studietakt: 100%
 • Längd: 1-2 år
 • Studiemedelsberättigad: Ja
 • Deltagaravgift:  600 kr
 • Kursansvarig:
  Johanna Lundqvist
  072 – 580 63 85