Välj en sida

I förra årets sommarhälsning funderade vi över drömskolan; hur ser en drömskola ut och vad gör dem drömmig? Vi har grubblat vidare och pratat med våra deltagare och medarbetare. Många lyfter fram mötet mellan människor, att känna sig välkommen, involverad och sedd. Men även arbetssätt är viktigt – var och hur vi studerar, och lär in.

Vi har tagit till oss en mängd idéer och feedback och jobbar nu för att utveckla Bona vidare. Att erbjuda en digital och flexibel utbildningsmiljö är en självklarhet, där vi anpassar så att alla individer kan läsa på det sätt som passar dem. På länk, på plats, lite lektionstid, lite läsa-när-du-vill. Vårt hybrida arbetssätt har bidragit till en stor nöjdhet på skolan. Och nu till sommaren har flera deltagare frågat om de får behålla dator och tillgången till studiematerialet under sommarmånaderna, för att fortsätta läsa eller gå tillbaka till uppgifter som de vill jobba mer med. Fantastiskt roligt tycker vi! För vem har sagt att utbildning är tidsbegränsat till 8–17, eller en ens till en termin?

Under året har vi också beslutat oss för att flytta in till Motala city. Vi flyttar till en nyrenoverad fastighet i centralt läge, där vi skapar en Bona-hubb dit alla är välkomna, oavsett om man läser på skolan eller inte. I city blir vi mer tillgängliga och kommer samtidigt närmare våra samarbetspartners. Lokalen möter våra nya behov när vi tänker nytt både kring arbetssätt och hur vi vill att de fysiska miljöerna ska se ut. Det här kommer bli bra!

Nu är det snart semester och många deltagare går vidare från Bona. Flera av er har redan fått arbete och vissa har sökt vidareutbildning. För er andra kommer det snart att utkristallisera sig. Vi har fått följa många häftiga livsresor under året och vi önskar er alla stort lycka till! Och på återseende så klart.

Vi som jobbar på Bona tar nu lite ledighet. Men vi är nog ett par stycken som kommer fundera en del på framtiden. Det finns en stor nyfikenhet och förväntan kring hur skolan ska, och kan, utvecklas. Vi vet inte vad som väntar runt hörnet, men vi vet att vi kommer att fortsätta knuffa samhället i en mer inkluderande riktning, förändra olycksbådande och förlegade strukturer och synsätt, och vara en engagerad samhällsaktör. Bona är ju som bekant mycket mer än en skola.

Njut av sommaren och ta hand om varandra!

Somriga hälsningar
Alla vi på Bona