Välj en sida

Nu har en ny termin dragit igång och det är full fart direkt här.

– Ja, det var längesen det var så här många ansökningar! Vi har tagit emot så många som vi kan så det blir mycket liv i luckan här, säger vår rektor Anneli Dahlqvist.

Det innebär också att många akuta frågor behöver lösas, som studiefinansiering till exempel. Vi hjälper våra deltagare med att förstå CSN:s system och regler som är under ständig förändring. Det är tydligt att det blivit svårare att söka pengar utan studiestartsstödet.

Ansökningstrycket är högt både på allmänna och särskilda kurser, och det ser vi som ett kvitto på att vi ligger rätt i tiden. Vår ambition är att anpassa kursutbudet till samhällets förändringar, och här har vi uppenbarligen prickat helt rätt.

– Kursutbudet är uppenbarligen väldigt attraktivt just nu, men vi lägger oss inte till ro. Vi spanar hela tiden ut i samhället för att se vad som skulle vara aktuellt framöver. Framtidsplaner finns det gott om, säger Anneli.

En annan trevlig nyhet är att fler får upp ögonen för vår verksamhet. Nästa vecka får vi till exempel besök av en nationell kommitté från ett av våra grannländer, och nu i veckan var Motalas kommunstyrelse här i form av Kåre Friberg (kommunstyrelsens ordförande), Mark Henriksson (ordförande i bildningsnämnden) och Elias George (oppositionsråd). De hälsade på deltagarna och bjöd in oss att besöka kommunhuset.

– Jag tycker att besöket nästa vecka ska bli väldigt spännande. Men vad det är tänker jag inte avslöja. Alla gillar väl en överraskning, säger Anneli och ler.