Välj en sida

Sommaren 2015 skulle Nina Källmodin egentligen gå tillbaka till jobbet som journalist efter att ha varit hemma med barn. Men så blev det inte. Istället gick hon Textlabbet här på Bona och satte dessutom upp ett modigt mål: Innan 2020 skulle ett förlag ha gett ut hennes bok.

– För första gången någonsin kunde jag skriva skönlitteratur på heltid, och under några intensiva höstmånader jobbade jag med det manus som nu har blivit min debutbok. Det var en aha-upplevelse att få ta del av andras läsning av texten. Idag har jag fortfarande några trogna skrivarkompisar kvar från tiden på Textlabbet, och det händer titt som tätt att vi skickar texter mellan varandra som vi vill ha synpunkter på, säger Nina.

Och Nina nådde faktiskt sitt mål också. I september ges boken Den som står dig närmast ut på förlaget Winai Books. Enligt baksidestexten är det ”en stark roman som blottlägger det vi kanske inte vill se: att gränsen mellan god och ond ibland är så tunn att den brister på ett ögonblick”.

Under hela processen sedan 2015 har hon skrivit en blogg som samlar reflektioner om både framsteg och bakslag under årens lopp. Där hittar du även ett tiotal inlägg från hennes tid här på Textlabbet.

Om du är lika nyfiken som vi är på boken, så kan du skriva upp dig här för att få ett mail när den släpps.

Foto: Maria G Danielsson