Välj en sida

Teaterlinjen på Bona Folkhögskola bjuder in till vårens teaterföreställningar. I år ges två pjäser av Mia Törnkvist; ”Sprängdeg och tulpaner” samt ”Nora Schahrazades drömda liv”. Pjäserna kommer att spelas under två helger i maj på Bona Folkhögskola vid Gamla Motala verkstad av teaterelever på årskurs två på Teaterlinjen.

Speltider:

Lördag den 13/5 kl. 19.00 Nora Schahrazades drömda liv

Söndag den 14/5 kl. 16.00 Sprängdeg och tulpaner

Lördag den 20/5 kl. 19.00 Sprängdeg och tulpaner

Söndag den 21/5 kl 16.00 Nora Sharahzades drömda liv

Entré 100 kr
Arbetssökande/student eller pensionär 50 kr

Sprängdeg och Tulpaner

På en skola i Oslo 1952 är förberedelserna inför 17:e maj i full gång. Samtidigt pågår en hård kamp mellan rektor Krok och magister Sträng om hur man ska handskas med den besvärliga tyskungen Bobbi, som har svårt att passa in på grund av sin bakgrund. Bobbis enda vän Jonas slits mellan sin vän och de övriga barnen i klassen. Hur ska en osäker 9-åring handskas med livet i ett klimat som är genomsyrat av nationalism, hat och fördomar?

Sprängdeg och Tulpaner är en pjäs som skildrar hur samhällets eviga spiraler av våld, hat och fördomar påverkar och drar med sig både vuxna och barn till den grad att det får förödande konsekvenser. Detta kommer starkt till uttryck i skolmiljöer där barnens och de vuxnas värld möts. 

Nora Schahrazades drömda liv

En mamma och en pappa förlorar sitt nyfödda barn Nora. Båda förlamas av sorg fast på olika sätt. Mamman är mitt i karriären men slutar gå till sitt jobb. Pappan jobbar i en tobaksaffär han ärvt av sin far och han fortsätter att gå till arbetet men han har nästan inga kunder. Vem vågar handla av någon som har sorg, vad ska man säga? Sorgen vänder upp och ner på tillvaron precis som kärleken kan. En dag dyker en flicka upp i affären, en både fräck och änglalik varelse. Vem är hon? Hon rör sig obehindrat mellan fantasi och verklighet, det synliga och det osynliga. Flickan tar den sörjande mamman i handen och tillsammans leker de sig igenom Noras liv. En berättelse med humor, fantasi, värme och kärlek och om hur man går vidare i livet sett ur ett barns ögon.