Välj en sida

Igår hade vi upprop här på Bona, så nu är terminen igång på riktigt. Men vi har haft en hel del verksamhet även under sommaren, vilket kanske inte alla känner till. Etableringskursen har pågått hela sommaren som vanligt och personalen har bildat nya studiegrupper med temat etnisk maktordning och interkulturell pedagogik.

Vi har rustat upp kollektivhuset med fler faciliteter och en mysigare gillestuga. Coopet (vårt gemensamma fik) har också snyggats till. Dessutom har det hållits en sommarkurs om progressiv folkbildning, och Vänsterpartiets östgötadistrikt har ordnat en kvinnoträff om internfeministiskt arbete här på Bona.

Vi har också skrivit en hel del i bloggen. Det har blivit två inlägg om vår Marx-kurs Socialism Idag som du kan läsa här och här. Vi skrev om Kenny som både är lokalvårdare och lärare i skapande här på Bona. Peter Ragnarsson som pratade om studiemotiverande folkhögskolekurs och Arbetsförmedlingen pratade om arbetslöshet i Motala och vikten av folkhögskolor.

Sist men inte minst fick vi höra att en av deltagarna i Textlabbet snart ska ge ut sin egen bok, precis enligt hennes plan som hon satte upp 2015.

Vi har också en del goda nyheter som vi kommer att berätta mer om här i bloggen framöver!