Välj en sida

Kanotracet 2018 har avgjorts och vi säger grattis till årets vinnare Teaterkursen!
Bona folkhögskolas kanske stoltaste och längst bibehållna tradition genomfördes i perfekt väder. Soligt men lite kylslaget, hur märkligt det än låter, efter senaste veckornas värmebölja.

Stilarna var många och i år saknades verkligen ingenting. Här fanns glada påhejare som trissade upp de tävlande med både hejaramsor, sång och dans längs kanalen. Spännande slutspurter hela tiden och till och med finalen var jämn.

Den vanns hårfint där teaterkursen med långa sugande paddeltag till sist blev för svåra för andraplatsens mixade lag – etableringskursen/kvinnokursen.

Som grädde på moset sågs både äkta kanalplurrande med uppochnedvända kanoter och i stridens hetta arga, men ändå glatt simmande, deltagare. Ekipaget som (ofrivilligt?) paddlade stora delar av sträckan baklänges missades av få. Vi i publikum fick allt vi kunde begära av spänning, underhållning och varm korv med bröd.

De tävlande eldades på av publiken på kanalbanken…

“Men, vem är det som börjar nu då?”

Läraren tillika domaren Petra Henriksson hade ett styvt jobb, men hon redde ut det!

 

Gratulationer kanoterna emellan efter finalen. Till vänster Muhanad Obaidi och Tananya Schöllin för etablerings- och kvinnokursen, till höger Maria af Sandeberg och Johan Orrsveden i teaterkursens segrande ekipage.

Tananya Schöllin och Muhanad Obaidi paddlade för kvinno- och etableringskurserna och var mycket stolta över att ha kommit på andraplats efter omöjliga teaterkursen.