Välj en sida

Said är en av flera nya lärare här på Bona. Han jobbar som hjälplärare i matematik bredvid Hannes, samtidigt som han läser en kandidatexamen i matematik på Linköpings universitet.

Said växte upp i Marocko där han läste fysik och elektronik. Efter examen fanns det knappt några jobb att söka, så han flyttade till Italien där han stannade i tio år. 2012 bar det av till Sverige.

– Jag hade jobbat en del inom byggbranschen i Italien, så i Sverige startade jag ett byggföretag ihop med några andra i Södertälje. Tyvärr gick det inte så bra, så jag gick jag på SFI istället och skaffade taxilegitimation. Året därpå började jag läsa matematik på universitetet.

Nu har Said varit på Bona i ungefär två månader, och hjälper deltagarna med matten. Han försöker att närma sig eleverna långsamt, så att de känner sig trygga med honom. Och han tycker att de börjar bygga broar mellan varandra.

– Jag tycker om att göra matematik konkret. När jag gick i skolan i Marocko så var den alltid väldigt abstrakt. Men så verkar det inte alls vara i Sverige. Och det tycker jag är väldigt bra.

Said fortsätter att prata om skillnaderna mellan Marocko och Sverige.

 – I Marocko ledde inte mina studier till någonting. Jag fick ingen hjälp. Men här känner jag mig som en del i det här landet. Jag gör något för samhället. Och här känner jag mig trygg.