Välj en sida

Den här terminen har vi startat en yogakurs här på Bona: Grundkurs i medicinsk yoga och kundaliniyoga. Det har varit ett enormt intresse och kursen är faktiskt redan helt fullsatt!

På kursen jobbar vi med några av de första yogateknikerna som mänskligheten känner till, och några av de mest medicinskt effektiva teknikerna.

Läraren Helene Bergström upptäckte själv yoga när hon studerade i Stockholm 1982, och har utövat yoga sen dess. För några år sedan blev hon certifierade instruktör inom kundaliniyoga och har under senaste året även utbildat sig till intruktör i medicinsk yoga. Och nu är hon lärare på vår yogakurs.

– Detta är en kurs för alla – både nybörjare och de mer erfarna. Ibland kallar vi det för hushållsyoga eftersom det är enkelt att göra och för att det inte finns några krav på prestationer. Tvärtom så är det viktiga att du känner in din kropp och utgår från det, säger Helene.

Medicinsk yoga är etablerat inom sjukvården i Sverige idag, och effekter finns dokumenterade i forskning. Den kan vara särskilt effektiv mot åkommor såsom utbrändhet, sömnstörningar och ryggproblem. Generellt så ger yogan en mjukare kropp och ett lugnare och mer stabilt sinne.

Läs mer om kursen här.