Välj en sida

…vill jag tacka för året som gått. Det är nu dags för lite välbehövlig julledighet. Men först ett par ord om 2023.

Vi har boat in oss ordentligt i våra nya lokaler i Motala city och kan konstatera att vi stormtrivs. Det har varit ett år med många nya möten och samtal som inte hade hänt om vi inte flyttat.

Under året har vi också inlett flera nya inspirerande samarbeten med andra folkhögskolor, framför allt med fokus på digitala arbetssätt. Vi på Bona har arbetat digitalt sedan länge men det finns alltid saker att lära, och inspireras av, från andra.

På tal om digitalisering och teknik så har vi också utforskat världen av artificiell intelligens (AI). Vi använder numera AI som ett naturligt element i lärandet och planeringen av utbildningarna. Våra medarbetare läser kursen ”Elements of AI” som ges av Linköpings universitet. Nästa termin ska vi fortsätta vårt gemensamma äventyr genom att testa praktiska lösningar. Det ser vi fram emot – vi behöver omfamna utvecklingen, inte vara rädda för den.

På senare tid har vårt samhälle förändrats vilket påverkar oss alla, på olika sätt. VI ser ett stort behov av att diskutera vår samhällsutveckling och vilket samhälle vi vill ha och mår bra av. Det känns viktigare än någonsin.

Men under vår julavslutning fick vi koppla bort det som händer i samhället och vår omvärld och bara njuta. Det var en hjärtevarm avslutning med tal från en av våra deltagare som funnit sin plats hos oss. 💜 En musikalisk glädje gavs av ”Bona boys”, och allsången på skolans alla språk lyfte våra hjärtan. Vi avslutade med rektorns traditionella jultal – som inte alls var traditionellt i år – utan innehöll en hälsning på alla språk som talas på skolan (producerad genom en AI-avatar 😉). Det var ett roligt inslag.

Så med detta sagt önskar vi er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År. Tack för att ni är en del av vår fantastiska gemenskap. Vi ser fram emot att fortsätta vår resa tillsammans under det kommande året.

Anneli, rektor på Bona