Välj en sida

Teori & Praktik

Teori & Praktik är kursen för dig som har fyllt 18 år och har en neuropsykiatrisk funktionsvariation. Ett mål med kursen är att du ska ta ett steg närmare arbetslivet. Ett annat mål, som kan vara minst lika viktigt, är att du lär känna dig själv och din funktionsvariation bättre. Allt detta sker med Bonas särskilda metoder, där vi anpassar studierna efter dig och dina förmågor. Här finns alltid lärare som hjälper dig med det du behöver, när du behöver det.

Innehåll

Under kursen lär du dig att bli bättre på att koncentrera dig på en uppgift. Du lär dig att vara uthållig för att kunna utföra något under längre tid, och du får öva på att samarbeta med andra. Allt detta görs med sikte på att du ska få fler möjligheter i arbetslivet, men också för din egen personliga utvecklings skull.

Under första terminen arbetar vi med teoretiska förberedelser för arbetslivet, så att du får en mer stadig kunskapsgrund att stå på. Andra terminen handlar framför allt om att göra praktik ute på en arbetsplats, för att känna på arbetslivet i praktiken.

Efter kursen

När du är färdig med kursen så har du både teoretiska och praktiska kunskaper för att ge dig ut i arbetslivet. Tanken är att du också känner dig säkrare på dig själv och dina förmågor. Många deltagare upptäcker nya vägar framåt under kursens gång, och vi finns där för att stötta dig att våga välja dessa nya vägar.

 

Teori och Praktik har hjälpt mig att förstå hur många yrkesmöjligheter som finns för mig.
Samantha Ljungberg, deltagare

 • Terminstider:
  Höst: 19 aug - 20 dec, 2019. Lov v.44.
  Vår: 2 jan - 4 juni, 2020. Lov v.8 och v.15.
 • Ansökningstid: löpande
 • Studietakt: 100%
 • Längd: 1 år
 • Studiemedelsberättigad: Ja
 • Deltagaravgift:  600 kr
 • Kursansvarig:
  Mats Kindell
  072 – 580 63 84