Välj en sida

Etableringskursen – svenska på Bona

Är du ny i Sverige och vill lära dig svenska? Då är detta en bra kurs för dig. Här får du träffa människor, prata svenska och skapa kontakter i samhället. Om du vill söka till svenska på Bona skall du ta kontakt med din handläggare på Arbetsförmedlingen.

Innehåll

Vi studerar i små grupper och håller ett lugnt tempo. Alla kan hänga med och det finns alltid lärare som kan hjälpa dig. Vi skriver lite svenska, men pratar mest.

Alla är olika och behöver lära sig olika saker. Du har stora möjligheter att påverka din tid på Bona. Vad vill du bli bättre på? Vi bestämmer tillsammans vad du behöver lära dig. Alla hjälper till så att du kan lära dig det.

Kursen innehåller också hälsa och motion. Kanske går vi till gym eller simhall, eller provar på skridskor på vintern. Vi tror att det är bra att röra på sig och må bra. Då blir det lättare att lära sig det svenska språket.

Fler kontakter

Du får lära känna de andra som läser etableringskursen. Du får också träffa de som studerar andra kurser på Bona, för vi samarbetar med hela skolan.

Vi besöker olika slags jobb och arbetsplatser. Där får du veta mer om hur det är att arbeta där.

Efter kursen

Efter kursen har du fler möjligheter att arbeta, studera och komma in i det svenska samhället. Dessutom känner du fler personer!

 

Jag är glad på Bona.
Hanna Morad, deltagare

  • Ansökningstid: Du kan söka till kursen när du vill. Ta kontakt med din handläggare på Arbetsförmedlingen.
  • Studietakt: 100%
  • Längd: 26 veckor
  • Studiemedelsberättigad: Nej
  • Etableringsersättning ges via arbetsförmedlingen.
  • Kursansvarig:
    Rebecka Karlman
    072 – 580 63 83