Välj en sida

Grundkurs i medicinsk yoga och kundaliniyoga

Detta är kursen för dig som är nyfiken på yoga och hur det kan användas för kropp och sinne. Kursen fokuserar på hälsa och välbefinnande och riktar sig både till nybörjare och de med mer erfarenhet.

Innehåll

Kundaliniyoga kallas ibland för hushållsyoga eftersom alla kan göra den, och för att den kan göras varsomhelst. Kursen står på kundaliniyogans tre ben: rörelse, andning och koncentration. Mycket fokus ligger på rörelse och andning, men innehållet anpassas också till gruppens önskemål.

Studietakten är på 25 procent och varje vecka är det en gemensam träff på skolan eller digitalt. Resten av tiden gör man själv övningar hemma och läser texter om övningarna som vi gör. Det hjälper en att bli mer medveten om vad som händer i kroppen, när man är i rörelse.

Varje deltagare utgår från sina förutsättningar och vi lär oss att lyssna in kroppens egna signaler. Kursen håller ett lugnt tempo och en inkännande atmosfär så att alla kan vara med.

Läraren är certifierad instruktör för kundaliniyoga och har själv hållit på med yoga sedan 1982.

Anpassade studier

Bona har ett genomgående digitalt arbetssätt. Vi strävar efter att allt innehåll ska finnas digitalt ifall att du skulle behöva repetera eller studera hemifrån. Vi vill underlätta för dig som deltagare att nå dina mål, utefter dina och våra förutsättningar.

Efter kursen

När du är färdig med kursen efter ett år så har du verktygen du behöver för att hålla din kropp mjuk och stark, och för ett lugnare och mer stabilt sinne. Du känner dig trygg i att fortsätta själv med yoga, och du har även kunskaper om hur och varför yoga påverkar kroppen.

 • Ansökningstid: 15 maj 2024
 • Nästa kursstart: 19 augusti 2024
 • Kurslängd: 1 år
 • Studietakt: 25%
 • Studiemedelsberättigad: Ja
 • Deltagaravgift:  600 kr per läsår
  (Avgift för studerandeförsäkring, studiematerial/kopior och studieresor.)
 • Kontaktperson:
  Helene Bergström
  072 – 580 63 75

Terminstider:

Vår 2024: 22 januari – 7 juni
Höst 2024: 19 augusti – 10 januari 2025