Välj en sida

Fortsättningskurs i yoga

Detta är fortsättningen på Grundkurs i medicinsk yoga och kundaliniyoga. Kursen är en fördjupning både inom teori och praktik och passar alla, oavsett ålder och kapacitet.

Innehåll

Kursens exakta innehåll varierar från termin till termin eftersom den tas fram i samspråk med deltagarna. Men fokuset är hela tiden på hälsa och välbefinnande och vi står på kundaliniyogans tre ben: rörelse, andning och koncentration.

Vi träffas på skolan eller digitalt en gång i veckan för att yoga tillsammans under ledning av Helene Bergström som är certifierad instruktör för kundaliniyoga. Mellan träffarna gör du övningar hemma och läser kurslitteratur, för att förbättra samspelet mellan teori och praktik. Syftet är att stärka banden mellan kropp och sinne och höja din medvetenhet om din hälsa.

När vi gör övningar så utgår du alltid från dina egna förutsättningar. Kursen hjälper dig att bli ännu bättre på att lyssna på kroppens signaler, och anpassa sig till dem.

Kursledaren Helene har lång erfarenhet av yoga och har en omtalad förmåga att få varje deltagare att känna sig trygg och sedd.

Efter kursen

Kursen pågår under ett år och när du är färdig så har du en välutvecklad förmåga för att motverka stress och krämpor med hjälp av olika yogatekniker. Du vet själv hur du ska göra för att hålla din kropp rörlig och stark.

Anpassade studier

Bona har ett genomgående digitalt arbetssätt. Vi strävar efter att allt innehåll ska finnas digitalt ifall att du skulle behöva repetera eller studera hemifrån. Vi vill underlätta för dig som deltagare att nå dina mål, utefter dina och våra förutsättningar.

 • Terminstider:
  Höst: 21 aug 2023 - 12 jan 2024
 • Ansökningstid: Löpande fram till kursstart
 • Studietakt: 25%
 • Längd: 1 år
 • Studiemedelsberättigad: Ja
 • Deltagaravgift:  300 kr per termin
 • Kontaktperson:
  Helene Bergström
  072 – 580 63 75