Välj en sida

Fastighetsskötar­utbildning

Detta är utbildningen för dig som vill ta hand om både insidan och utsidan av ett hus. Du får en bred grundutbildning inom fastighetsskötsel med stora chanser till jobb. Just nu är det nämligen hög efterfrågan på fastighetsskötare i Östergötland.

Innehåll

Kursen ger dig grundläggande kunskaper inom alla fastighetsskötarens områden. Du får lära dig om bland annat el, byggnader, VVS, material, verktyg och skötsel av utemiljöer. I kursen ingår även avsnitt om service och bemötande, eftersom du kommer att prata med hyresgästerna i ditt yrke. Då är det viktigt med service.

Kursen är på heltid och utöver studier ingår praktik. Du ansvarar själv för att ta dig till och från praktikplatsen.

Förkunskaper

Du behöver grundläggande kunskaper i svenska, så att du kan föra vardagliga samtal. Det är också en fördel om du trivs med att ha kontakt med andra människor.

Efter kursen

Du har stor chans till anställning, och det finns olika typer av tjänster att söka. Vissa fastighetsskötarjobb är mer inriktade på traditionella sysslor, som att städa trappuppgångar, sköta rabatter och skotta snö på vintern. Andra handlar mer om felsökning, reparationer och problemlösning.

  • Terminstider:
    12 november – 21 december 2018 och 7 januari– 31 maj 2019.
  • Ansökningstid: löpande
  • Studietakt: 100%
  • Längd: 25 veckor
  • Studiemedelsberättigad: Ja