Välj en sida

Allmän kurs – jobba inom service, omsorg eller vård

Här är kursen för dig som vill jobba med människor! Kanske inom service, omsorg eller vård? Kursen passar dig som har svenska som andraspråk och vill bli bättre på att förstå, prata och skriva på svenska. När du har koll på språket öppnar sig nya dörrar till arbetslivet.

Innehåll

Utöver att fördjupa dina kunskaper i svenska får du grundläggande kunskaper i matematik och samhällskunskap, det vill säga hur det svenska samhället fungerar och är uppbyggt. Du får också lära dig hur det är att arbeta i Sverige. Vad är det för regler och villkor som gäller? Vad är viktigt att förstå och kunna när du ska jobba med människor i olika skeden av livet? Människor som kanske har funktionsnedsättningar, är sjuka, gamla eller i livets slutskede.

Om möjligheten finns kan du få utbildning på en arbetsplats där du får prova på att jobba med ett specifikt yrke och få arbetserfarenhet. Då ökar chanserna att sen få fast anställning!

Under utbildningen får du låna en bärbar dator så att du både får datakunskaper och kan använda den i utbildningen.

När och var – du bestämmer

Vår ambition är att allt utbildningsmaterial ska finnas digitalt. Med hjälp av datorn kan du studera på den plats som passar dig bäst, kanske hemifrån, på skolan eller på någon annan plats där du trivs. Det gör också att du kan hitta materialet när du vill, kanske för att läsa det igen efter lektionen. Vi gör allt vi kan för att du ska lära dig så mycket som möjligt utifrån dina förutsättningar och behov.

Efter kursen

Efter den här grundläggande kursen har du baskunskaperna i svenska och vet hur samhället och arbetslivet fungerar. Du har fått koll på vad det innebär att jobba inom service, vård och omsorg och är redo att utbilda dig vidare, för att sen söka arbete. Vi hjälper dig att hitta din väg framåt.

 • Ansökningstid: 15 maj 2024
 • Nästa kursstart: 15 augusti 2024
 • Kurslängd: 1 år
 • Studietakt: 100%
 • Studiemedelsberättigad: Ja
 • Deltagaravgift:  600 kr per läsår
  (Avgift för studerandeförsäkring, studiematerial/kopior och studieresor.)
 • Kontaktperson:
  Anneli Dahlqvist
  070 – 774 53 62

Terminstider:

Höst 2024: 15 augusti – 19 december
Höstlov v 44