Välj en sida

Allmän kurs för dig med SVA

Har du ett annat språk än svenska som förstaspråk? Då är detta kursen för dig. Här får du lära dig grundläggande kunskaper i flera ämnen som gör att du kan ta dig vidare till studier eller arbete. Tillsammans hittar vi dina vägar framåt.

Innehåll

Kursen är på gymnasienivå. Vi läser svenska som andraspråk, engelska, historia, naturkunskap, religion och samhällskunskap. Du kommer också göra ett tillval inom valfritt område som att måla, köra bil eller något annat. Det varierar från år till år. Förutom att studera förväntas du delta i skolans gemensamma aktiviteter som till exempel temadagar och studiebesök.

På Bona läser vi ämnen tematiskt. Vi väljer ett tema och till det kopplar vi flera ämnen som till exempel engelska, historia och svenska. Detta gör att studierna blir både roligare och mer effektiva. Du får även lära dig att använda olika digitala verktyg.

Att studera på folkhögskola innebär att vara aktiv, att delta och att bidra. Vi studerar inte bara ämnen utan vi vill även att människan ska utvecklas. Undervisningen utgår från dig som deltagare och dina intressen. Allas erfarenheter påverkar våra lektioner. Vi lär oss tillsammans och av varandra hela tiden.

Efter kursen

När du är färdig med kursen så får du omdöme på samma sätt som i våra andra allmänna kurser. Det innebär bland annat att du kan uppnå behörighet för att studera vidare på yrkeshögskola eller högskola. Vi kommer att engagera oss i din framtid och stötta dig i att se just dina framtidsmöjligheter.

 • Terminstider:
  Vår: 2 jan - 4 juni, 2020, lov v8 och v15.
  Höst: 17 aug - 18 dec 2020, lov v44
 • Ansökningstid: löpande
 • Studietakt: 100%
 • Längd: 1 år
 • Studiemedelsberättigad: Ja
 • Deltagaravgift:  600 kr per läsår
  (studerandeförsäkring, studiematerial och kopior)
 • Kursansvarig:
  Rebecka Karlman
  072 – 580 63 83