Välj en sida

Allmän kurs – inriktning digitala spel och community management

Det här är utbildningen för dig som vill läsa upp dina betyg och samtidigt lära dig om digitala spel och spelkultur. Alltså: den perfekta kombon för att bli klar med gymnasiet och lägga grunden för din karriär, kanske i spelbranschen som community mananger. Utbildningen är på ett år och väver samman allmänna ämnen, så som svenska, naturkunskap och matematik, med områden inom digitala spel och community management. Det kan exempelvis vara projektledning, att göra digitala events, skapa digitala upplevelser och jobba med community. En uppgift där detta vävs samman kan vara att skriva en uppsats om ett område i spelbranschen som en del av en svenskakurs, eller göra en eventbudget som en del av en matematikkurs. En viktig del i utbildning är diskussionerna kring sociala hållbarhetsfrågor och värderingsarbete i spelindustrin.

För att vara så verklighetsnära som möjligt görs utbildningen i samarbete med spelbranschen, och vi jobbar med verkliga projekt med lärare från spelföretag. Du kommer att få göra ett praktiskt case på ett spelbolag eller liknande.

Om du vill eller behöver kan du komplettera med särskilda behörigheter som hjälper dig att komma vidare till högre utbildning.

Vem du är

Utbildningen passar dig med intresse för spel och digitala kulturformer, och som behöver komplettera dina studier på gymnasienivå.

Praktisk information

Utbildningen är på distans och genomförs digitalt. Alla deltagare ska ha webbkameran på under föreläsningarna. Om du inte har kamera på datorn får du låna av oss.

Antagning

Sök genom att fylla i ansökan här på webben och skicka med ett personligt brev där du berättar varför du vill gå utbildningen.

Samarbete med Female Legends

Vi gör utbildningen ihop med communityt Female Legends, som är en ideell förening med fokus på att stärka kvinnor och icke-binära inom e-sport och gaming. De har lång erfarenhet av att jobba med inkluderande nätverk och digitala events.

Vad kan du efter kursen?

Efter kursen har du både klarat av gymnasiet och fått en bra grund för att fortsätta jobba med digitala upplevelser, spelkultur och digitala communityn.

Ansvarig lärare är Robert Risarp och inriktningens delar inom digitala spel och community management leds av Sarah Fagerström. Här kan du träffa Sarah när hon intervjuas av SVT och berättar om digitala spel.

 

  • Ansökningstid: från 1 februari 2025 - 15 maj 2025
  • Nästa kursstart: 14 augusti 2025
  • Kurslängd: 1 år
  • Studietakt: 100%
  • Studiemedelsberättigad: Ja
  • Deltagaravgift:  600 kr per läsår
    (Avgift för studerandeförsäkring, studiematerial/kopior och programvaror.)
  • Kontaktperson:
    Robert Risarp
    072-580 63 91

Terminstider:

Höst 2024: 15 augusti – 19 december
Höstlov v 44

Vår 2025: 8 januari – 10 juni
Sportlov v 8, påsklov v 16