Välj en sida

För två år sedan kom ett nytt stöd för studerande i Sverige: studiestartsstödet. Den ger vissa arbetslösa rätt till ekonomiskt stöd för att börja studera, för att slippa ta lån. Vi anammade det snabbt och våra deltagare var faktiskt bland de första i Sverige att få stödet. I bloggen skrev vi om en av dem – Selamawit från Eritrea. Hon valde att gå kvinnokursen och nu är hon nästan klar.

– När jag kom till Sverige så hade jag läst sex år i grundskola och jag ville studera mer. Både för att bli bättre på svenska och för att kunna få ett jobb. Min svenska har blivit mycket bättre och jag har lärt mig annat också: lagar, regler, familjeliv och kultur och jag känner till mina rättigheter i samhället, på skolan och i jobbet. Och skyldigheter. Det har varit jättebra!

Medan Selamawit läst på Bona har hon hela tiden sökt jobb, men aldrig lyckats få något – förrän nu.
– Ja, med lite hjälp från Marie så har jag äntligen fått ett jobb som personlig assistent, säger Selamawit och skiner upp i ett leende.

– Jag är så nöjd med min tid på Bona. Och jag är väldigt tacksam för vad Marie har gjort.