Välj en sida

Etableringskurserna på Bona är sex månader långa. Grupperna går in i varandra eftersom deltagarna i större eller mindre antal ansluter vid flera starttillfällen per termin.
“Nyingar” blandas med “gamlingar” på samma kurs.

Ändå växer sig gemenskapen både stor och stark förbluffande snabbt. Kanske beror det på att vi gör så mycket tillsammans både i och utanför kursen. Vi fyller inte dagarna med bara textläsning och “fylleri-övningar”.

Vi pratar, studerar Motala och Sverige och jämför med allas hemländer, vi besöker arbetsplatser, upplever teater, sport och musik och vi skapar ihop, både gruppen själv och tillsammans med alla övriga deltagare på skolan.

Nu lämnar den tionde etableringsgruppen Bona efter ett halvår och de sex deltagare som är kvar får snart tillskott av nya kurskamrater.

Sista dagen ut firades med bowling i Motala sporthall. Stilarna var varierande men alltid eleganta. Trots alla breda leenden och skratt var spelkoncentrationen total och visst rasslade det till utav en och annan strike också. Ett härligt avslut på ett intensiv kurs!